Over mij

Mijn naam is Hanneke Klouwens.

 

Als kind dacht ik altijd dat ik tropenarts zou worden. Dat leek me een prachtige combinatie van in verre oorden wonen en mensen ‘beter maken’. Maar het liep anders. In eerste instantie kwam ik na een studie HBO-Jeugdwelzijnswerk terecht in de vrouwenhulpverlening, waar ik werkte met vrouwen en kinderen in crisissituaties.

 

Na een paar jaar was duidelijk dat ik toch meer de medische kant op wilde in combinatie met het werken met vrouwen. In 1991 studeerde ik af als vroedvrouw en heb ik 14 jaar als vroedvrouw gewerkt. Onder andere in de Haagse Schilderswijk en Transvaal. Er waren tijden dat we vrouwen van dertig verschillende nationaliteiten in onze praktijk hadden. Ik heb enorm veel van hen geleerd en voel ook nog steeds een grote dankbaarheid voor alle bijzondere ontmoetingen die ik heb gehad.

 

Inmiddels was ik getrouwd en had ik zelf 2 prachtige dochters gekregen. Moederschap, partnerschap en 80 uur per week werken als vroedvrouw was voor mij uiteindelijk niet meer te combineren. Daarnaast had ik ook behoefte me verder te ontwikkelen bijvoorbeeld door me te verdiepen in andere geneeswijzen. Via-via hoorde ik over mesologie en dat resoneerde bij mij. Een stevige basis in de Westerse, reguliere geneeskunde samengevoegd met kennis en toepassingen van verschillende complementaire geneeswijzen. Het was inspirerend om op zoveel verschillende wijzen naar de gehele mens te leren kijken. In februari 2007 startte ik mijn praktijk en ik werk nog steeds met plezier.

 

Inmiddels weet ik dat ik niemand beter maak. Een behandeltraject bij mij zie ik als een samenwerking: ik ga op zoek naar waar iemand uit balans is en geef advies. Degene die mijn hulp vraagt, gaat met het advies aan de slag en vervolgens evalueren we of en wat er verder nodig is om nog meer in balans te komen. Soms verwijs ik iemand door of werk ik samen met anderen in de gezondheidszorg. Ik heb o.a. een fijne samenwerking met een verschillende osteopaten, fysiotherapeuten, een diëtiste, een ergotherapeut, een acupuncturist, een klassiek homeopaat, een natuurvoedingswinkel en een apotheker.

 

Parallel met mijn ontwikkeling als mesoloog loopt een ander ontwikkelingspad wat heeft geleid tot het geven van energetische consulten. Als je hier meer informatie over wilt kan je kijken op www.hannekeklouwens.nl.